18 Aralık 2011 Pazar

KARİKATÜR VAKFI’NIN DÜZENLEDİĞİ
7-17 KARİKATÜR YARIŞMASINI ZEYNEP MERCAN
7-77 ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASINI MEHMET ALTUĞ KAZANDI
Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen 15.Uluslararasi Ankara Karikatür Festivali 7-17 yaş grubu çocuklar için yapılmaktadır. Yerli ve yabancı karikatür ustalarının katkılarıyla 14 yıldır süregelen festivalin amacı yerli, yabancı karikatürcüleri çocuklarla kaynaştırmak, onların çocuklar için çizdikleri karikatürleri ve çocukların çizdikleri karikatürleri festival sırasında birarada sergilemektir.
Festival kapsamında yer alan Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, onların dünyalarını karikatürlerle zenginleştirmek amacıyla düzenlendi ve yarışmaya 67 ülkenin karikatür ustaları çocuklar için toplam 908 karikatür çizip gönderdiler.
Karikatüristler Tan Oral, Willem Racing (Hollanda), Prof. Atila Özer, İzel Rozental, Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist) ve Nezih Danyal'dan oluşan yarışma jürisi Mehmet Altuğ'un (Samsun) karikatürünü 2000$'lık '7-77 Ödülü'ne uygun buldu.
Yine festival kapsamında yer alan çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışçıl bir geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen '23 NİSAN 80 YAŞINDA' konulu Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması'na ülkemizin çeşitli kentlerinden çocuklar toplam 989 karikatur çizip gönderdiler.
Karikatüristler Tan Oral, Prof. Atila Özer, İzel Rozental, Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist), Mert Gürkan ve Hülya Danyal'dan oluşan yarışma jürisi Zeynep Mercan'ın (İstanbul) karikatürünü 1.000 TL'lik 7-17 Ödülü'ne uygun buldu.
Karikatürcüler ödüllerini 17 Nisan Cuma günü Saat: 11.00 de Kumrular caddesi 26/A adresindeki Karikatür Vakfı Gelerisi’nde yapılacak 15.Uluslararasi Ankara Karikatür Festivali açılış töreninde alacaklar.

12. 04. 2009