7 Kasım 2014 Cuma

33. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı...

Ayrıntılı bilgi:



                         “SİNEMAMIZIN 100 YILI”

33.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu Macaristan

 TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl otuz üçüncü kez 8-16 Kasım 2014 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de kapılarını açacak.

İstanbul Kitap Fuarı 8-11 Kasım 2014 tarihleri arasında Uluslararası Salon kapsamında Onur Konuğu olarak Macar dili ve edebiyatını ağırlayacak. Mottosunun Nâzım Hikmet’e referansla “Bir Bahçe’den Bir Bahçe’ye” olduğu Macaristan Onur Konukluğu kapsamında Macar edebiyatının güncel ve klasik örneklerine yer vereceği etkinlikler düzenleyecek.

Modern Macar edebiyatının önde gelen yazarlarının konuk olacağı fuarda bir sergi, müzik ve Macar mutfağını Türkiye’den okurlarla buluşturmaya yönelik performans ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Onur Yazarı ve Tema Belli Oldu

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla sinema eleştirmeni Atilla Dorsay33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Atilla Dorsay’ın da katılımıyla paneller ve etkinlikler düzenlenecektir. TÜYAP tarafından Onur Yazarı Atilla Dorsay‘ın yaşamı, çalışmaları ve eserlerinden seçmelerin olduğu bir kitap ve bir sergi hazırlanmaktadır.

Bu yıl Fuar’ın teması ise “Sinemamızın 100 Yılı” olarak belirlenmiştir.  İstanbul Kitap Fuarı tema çerçevesinde yurt dışından çok değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor.

33. İstanbul Kitap Fuarı, 24. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2014 ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.