31 Ocak 2015 Cumartesi

Sezer Odabaşıoğlu’nu Yitirdik...

Sezer Odabaşıoğlu’nu yitirdik

 
İzmirli karikatürist, gönül dostu yazar arkadaşımız Sezer Odabaşıoğlu’nu bu sabaha karşı (31 Ocak 2015) saat 2.30’da yitirdik…
Akciğer kanserinin aramızdan ayırdığı arkadaşımız, son günlerini bile etkinliklerle geçirmiş, geçtiğimiz günlerde yattığı Dr. Suat Seren Gögüs Hastalıkları ve Cerrarahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karikatür sergisi açılmasını sağlamıştı.
Sezer Odabaşıoğlu öğle namazı (12.24) sonrasında, Gaziemir’in merkezindeki Yeni Cami’den (TANSAŞ arkası) Sarnıç Gömütlüğüne uğurlanacak.
SEZER ODABAŞIOĞLU KİMDİR
“01.07.1948 tarihinde Akşehir’de doğdu. Çeşitli sanatsal etkinliklerde bulunan sanatçının şiir, öykü ve günceleri çeşitli yayın organlarında yayınladı.
1973 yılından bu yana karikatür çizen sanatçının ilk karikatürü Gırgır Mizah Dergisi’nde yayınlandı. Daha sonraları Akbaba, Zühtü, Çivi, Sanat Rehberi,
Yeni Çuval, Tebessüm, Karakare, Öğretmen Dünyası, Zeytin Ülkesinde Sanat, Yeşil Akşehir ve Milliyet Sanat vb. dergilerinde yer aldı.
Akşehir (Nasrettin Hoca), Gabrovo, Vercelli, Pescara, Knokke-Heist, Cuba, Ancona, Atina, Tokyo, Skopje, Mexico, Pıstoıa, Beringen, Trento, Amstelveen, Belgrad, Kruıshoumem, Duisburg, Foligno, Marostica, Gazi Magusa, Tayvan ve vb. gibi
uluslararası karikatür yarışma ve sergilerine katıldı.
Karikatürleri, ulusal ve uluslararası karikatür sergi ve albümlerinde yer aldı.
On üç kez karikatür sergisi açan sanatçının karikatürleri, başta Tolentino Dünya Karikatür Müzesi’ne olmak üzere birçok Dünya Karikatür Müzesine alındı.
Katıldığı ulusal ve uluslar arası karikatür yarışmalarında çeşitli ödüllere değer görülen sanatçı, ayrıca -aç çocuklara yardım- amacıyla birkaç karikatürünün satış bedelinin
açlıkla mücadele alanında kullanılmasından dolayı “Waddingtons Cartoon Awards” tarafından “Onur Sertifikası” ile ödüllendirildi.
Durakta Çizgi Var, (1989), Yaşayan Mizah Nasrettin Hoca, (1998) ve Temiz Çevre Temiz Yaşam, (2000), karikatür albümleri yayımlandı.
Öğretmenlikten emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşen Odabaşıoğlu, Karikatürcüler Derneği, Edebiyatçılar Derneği, MESAM ve BESAM üyesidir.”
http://www.haberhurriyeti.com/sezer-odabasioglunu-yitirdik-94782.html