6 Ocak 2016 Çarşamba

HAYALLERİN MUCİDİ İNSANLAR / Aleyna MUSLU

      Hayal kurmak her ne kadar gerçekleşmesi istenen şeyi zihinde canlandırmak olarak tanımlansa da bu kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. Bazen hayal kurarken bile bu olmaz deyip hayalimden çıkarıp attıklarım var benim…  Ama hayal kurmak denince de üstüme tanımam. Hayallerinde benim kadar uçan, benim kadar kaçan, benim kadar zengin olan göremezsiniz.

    Hayaller kuruyoruz sonunu bilmeden. Saatler sonra ne olacağını bilmeden,  yıllar sonrasının hayalini kuruyoruz. Bazen gerçekleşmeyeceğini bildiğimiz halde kuruyoruz hem de.  Hatta resmen film senaryosu haline getiriyoruz. Gözlerimizi kapatıyoruz. Başlıyoruz senaryoyu yazmaya, çizmeye. Olmayan mekânlarda geçiyor olaylarımız, bazen dışarı çıkmamızın mümkün olmadığı saatlerde. Kiminle istersek onunla oluyoruz, onunla dolaşıyor, onunla konuşuyor, onunla savaşıyor, onunla barışıyoruz. Yani anlayacağınız her şeyi onunla yapıyoruz. Bazen yanımıza gelmesi mümkün olmayan kişileri bazen de yanımızda olduğu halde dokunamadığımız kişileri ortak ediyoruz hayallerimize. Başka bir dünyaya geçiş yapıyoruz. Kimse bize karışmıyor hatta herkes biz ne istersek ne dersek onu yapıyor. Seviniyoruz, üzülüyoruz, şaşırıyoruz, deliriyoruz. Ama hepsine biz karar veriyoruz. Bazen kısacık sürüyor bazen uzayıp gidiyor. Hatta bazen uyuyup kalıyoruz hayal kurarken. Ne kadar bilinçaltımıza işliyorsa artık rüyamızda kaldığımız yerden devam ediyoruz hayallere. Sonra sabah oluyor. Açıyoruz gözlerimizi. Hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çünkü acı ya da tatlı bir hayatımız var. Hayal olmaktan uzak, kimisinin yaşarken mutlu olduğu kiminin yaşamaya mecbur olduğu bir hayat.

   Evet, hayaller güzel. Hayal kurarken yaşadığımız o anın bitmesini istemeyecek kadar güzel ama yaşamamız gereken bir hayat var. Hoşumuza gitmeyen bir hayatsa şayet bunu güzelleştirmek bizim elimizde. Hayatı da hayaller kadar güzel kılabiliriz bence. Hayalleri kuran da hayatları kuran da biz insanlarız çünkü…

   ****                                                                                                                                                                                                                             
ALEYNA MUSLU:  1997 Kırıkkale doğumlu Aleyna Muslu'nun, Monami Pastel Boya’nın düzenlemiş olduğu resim yarışmasına birincilik ödülü var.   
Afyon Kocatepe Üniversitesi – Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde okuyor.